ARGENTINA: Fudbaler pao sa balkona i poginuo

Fudbalski svijet potresla je još jedna tragedija. Ezequiel Esperon (23) je žrtva zabave u Buenos Airesu koja je pošla po zlu.

Igrač se zabavljao s prijateljima u stanu, a poginuo je pri padu sa terase koja se nalazila na šestom spratu zgrade. 

Vjeruje se da je Esperon stradao nakon što se nageo na ogradu koja nije bila dobro pričvršćena i urušila se pod njegovom težinom. Umro je nedugo nakon dolaska u bolnicu "Zubizarreta" u Buenos Airesu.

Policija je pokrenula rutinsku istragu, iako ne sumnjaju u nasilan zločin već vjeruju da je njegova smrt rezultat nevjerovatne tragične nesreće.

Ezequiel Esperon je profesionalnu karijeru započeo u klubu Ol Bojs iz Buenos Aires, a potom je preselio u Porto Alegre gdje je igrao za Sport Klub Internacional. Kratko je bio i član brazilskog velikana Gremija za kojeg je odigrao jednu utakmicu, a posljednji klub bio mu je meksički Atlante. Zadnjih sedam mjeseci je bio bez kluba.

a

"Ol Bojs je duboko potresen smrću Ezequiel Esperon koji je igrao u našim mladim uzrastima. Izražavamo saučešće porodici i prijateljima", objavio je Ol Bojs.

"S velikom tugom primili smo vijest o smrti mladog Ezequiela Esperona koji je bio član naše ekipe 2016. i 2017. godine. Porodici i prijateljima želimo snagu u ovim trenucima boli", poručili su iz Gremia

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.