Častan oproštaj od Evrope Sarajeva i Zrinjskog

Nogometaši Sarajeva i Zrinjskog nisu uspjeli u revanšima trećeg pretkola Evropske lige iznenaditi BATE Borisov i Malmö pa su se oprostili od igranja u evropskim takmičenjima te je i BiH već polovinom augusta ostala bez svog predstavnika u Evropi za sezonu 2019/20.

Bordo tim nakon što je poražen u Zenici sa 2:1, večeras je u Bjelorusiji odigrao 0:0. “Plemići” su na Pacari u Širokom Brijegu u revanšu slavili sa 1:0, nakon što su prošle sedmice u Švedskoj izgubili sa 3:0. Gol je postigao Damir Šovšić sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi meča.

Sarajevo je odigralo odličnu utakmicu, posebno u drugom poluvremenu u kojem su bili dominantni, ali napadački učinak je zakazao.

Sjajno su se borili izabranici Husrefa Musemića, ali problem bi nastajao kada bi se približili golu bjeloruske ekipe. Nedostatak koncentracije, snage, ali i kvalitete bili su presudni da bh. prvak ne ugrozi BATE.

Zrinjski se oprostio od Evrope pobjedom u revanš meču trećeg pretkola Evroposke lige protiv Malmea. Rezultat utakmice igrane na stadionu Pecara bio je 1:0.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.