Igor Radojičić o tužbi koju je protiv njega podnio Vojin Mitrović

Vojin Mitrović, vlasnik bijeljinskog „Oktan prometa“ i poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH, podnio je krivičnu prijavu protiv Igora Radojičića, gradonačelnika Banjaluke i potpredsjednika SNSD.

Razlog leži u činjenici da je prvi čovjek grada na Vrbasu odbio da Mitroviću izda građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na zemljištu Poljoprivredne škole, saznaje Srpskainfo u izvorima bliskim Okružnom tužilaštvu.

Prema tom saznanju, Tužilaštvo je, po Mitrovićevoj prijavi, već otvorilo predmet i započelo određene provjere, te zatražilo i Radojičićevo izjašnjenje.

Po navodima iz prijave, Mitrović, kako se tvrdi, Radojičića optužuje za „zloupotrebu službenog požaja i nesavjestan rad u službi“.

Razlog za to je odbijanje gradskih vlasti da mu izdaju građevinsku dozvolu za gradnju benzinske pumpe na atraktivnoj lokaciji u banjalučkom naselju Lazarevo.

Radojičić je, kako stoji u tekstu, postupio u potpunosti u skladu sa zakonom i dozvola nije izdata zbog toga što je sporna lokacija u središtu sudskog spora koji vode Banjaluka i Poljoprivredna škola.

Mitrović, navodno, pumpu namjerava praviti na zemljištu koje je u sporu.

Da podsjetimo, Vojin Mitrović je pokrao imovinu u "Šipada" iz Sarajevo u RS-u, vrijednu desetine miliona eura lažno se predstavljajući da je njegova firma "Šipad Komerc" Bjeljina osnovana 1993. godine pravni sljednik firme "Sipad" Sarajevo.

Iako Mitrović skoro 30 godina nezakonito koristi tuđu imovinu sada se pojavljuje za povrat imovine na ex Jugoslavije mada ni po kojem pravnom osnovu na to nema pravo.

Izjavu gradonačelnika Banjaluke možete pogledati ovdje!

 

 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.