NK Čelik uplatio sva sporna dugovanja

NK Čelik izmirio je sve obaveze koje je imao prema bivšim igračima i članovima stručnog štaba, potvrdili su iz Nogometnog saveza BiH.

Klub s Bilinog Polja isplatio je sva dosadašnja potraživanja koja su bila sporna, a zbog kojih im nije dozvoljeno odigravanje utakmice 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara.

Na kraju, Plavima je pripala pobjeda službenim rezultatom 3:0, a Čeliku je uslijedila prijetnja da će, ukoliko se ovo ponovi do kraja sezone, biti izbačeni iz Premijer lige BiH, što stoji u Pravilniku Nogometnog saveza BiH.

Ipak, danas su u NS BiH stigle sve uplatnice prema spornim potraživanjima i još dvije uplatnice koje su trebale doći na naplatu, čime je Čelik barem trenutno riješio probleme koje ima i moći će normalno nastaviti igrati u Premijer ligi BiH.

Kako se saznaje, potpisnik svih uplatnica je Ismet Đugum, a jedna od uplatnica je u vrijednosti 40.000 KM i isplaćena je upravo njemu, odnosno možemo reći da je isplatio sam sebe.

Čelik u narednom kolu igra protiv Zvijezde 09 na Bilinom Polju, a nakon 15 odigranih utakmica nalazi se na 9. mjestu Premijer lige BiH sa 16 osvojenih bodova, četiri više od Mladosti koja je u zoni ispadanja.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.