Prekinuto košarkaško prvenstvo BiH

Košarkaški saveza Bosne i Hercegovine (KS BiH) “radi kršenja propozicija” donio je odluku o prekidanju nacionalnog šampionata, odnosno Lige 12.

“Na osnovu člana 33. Statuta Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH na 22. sjednici održanoj dana 27. 08. 2019. godine donio je Odluku Broj: 651/19 u kojoj se navodi da nadležnost nad komesarom takmičenja u sezoni 2019/2010 ima kancelarija KSBiH. S tim u vezi, obzirom da je došlo do kršenja propozicija, te samim tim narušen je kalendar i regularnost takmičenja Prvenstva BiH sezona 2019/20, donosi se Odluka o prekidu Lige 12 Prvenstva BiH i poništenja nominacija 14. kola Prvenstva BiH Lige 12 između KK Igokea i KK Spars Realway kao i svih nominacija 15. kola Prvenstva BiH Lige 12 do okončanja sastanka i donošenja zaključka od strane UO KS BiH”, istakli su iz KS BiH.

O nastavku takmičenja Prvenstva BiH Lige 12 kao i nominacijama za navedene utakmice kancelarija KS BiH dostavit će obavijest nakon što UO KS BiH donese odluku i otkloni nejasnoće. Odluka stupa na snagu danom donošenja, stoji u saopštenju.

Do problema je došlo nakon što su se KK Igokea i KK Spars Realway sporili oko termina odigravanja derbi utakmice 14. kola Lige 12.

Komesar za takmičenje Siniša Jakovljević poslao je obavještenje klubovima u kojem je naveo da Prvenstvo Bosne i Hercegovine za košarkaše nije prekinuto uprkos dopisu koji je nešto ranije uputio generalni sekretar KSBiH Amer Čolan.

Komesar je naveo da je prema propozicijama on nadležan za vođenje takmičenje te da je odgovoran Upravnom odboru KSBiH (odluku o prekidu takmičenja donijela je Kancelarija KSBiH na čelu sa sekretarom Čolanom).

- Propozicije takmičenja ni u jednom svom članu ne govore niti određuju bilo kakvu nadležnost Kancelariji KSBiH niti generalnom sekretaru nad vođenjem takmičenja. Za vođenje je odgovoran komesar.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.