SFF: Počasno Srce Sarajeva dodijeljeno Isabelli Huppert, danas druženje s rediteljem filma "Jadnici"

U fokusu četvrtog dana 25. Sarajevo Film Festivala je ekipa filma "Jadnici" koja će svoj rad predstaviti publici u sklopu programa "Kafa sa...", kao i brojna filmska ostvarenja te susreti s filmskim profesionalcima.

Film "Jadnici" prikazan je sinoć u sklopu Open Air programa u Ljetnom kinu Raiffeisen, a danas će se u 11 sati u sklopu programa "Kafa sa..." publici na Festivalskom trgu predstaviti reditelj Ladj Ly te glumci Damien Bonnard, Alexis Mannenti i Djibril Zonga.

U sklopu Takmičarskog programa - igrani film u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Otvorena vrata" albanske rediteljice Florenc Papas koji je na repertoaru u 9 i 19:40 sati te film "Take Me Somewhere Nice" rediteljice Ene Sendijarević koji je na repertoaru u 11:30 i 22 sata. 

U sklopu programa U fokusu u 16 sati u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Polusestra" slovenskog reditelja Damjana Kozole, dok u sklopu programa Posvećeno u kinu Meeting Point u 15 sati možete pogledati film "Moje ljeto ljubavi" oskarovca Pawela Pawlikowskog.

U multipleksu Cinema City će u 21:45 sati biti upriličena pretpremijera serije "Senke nad Balkanom 2" u režiji Dragana Bjelogrlića, dok će u 22 sata u sklopu programa BH Film biti prikazan film "Duran" Faruka Sokolovića.

U Ljetnom kinu Raiffeisen imate priliku pogledati film "Parazi" korejskog reditelja Joona Ho Bonga. Svakako ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u Meeting Pointu, Art kinu Kriterion, Summer Screenu, Pozorištu mladih, kinu Novi Grad, Ljetnom kinu Centar Safet Zajko i MMC - Kinu Ilidža.

 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.