STANOVI ĆE DANAS BITI TOPLI, SEZONA JE POČELA

U KS-u od danas zvanično počinje sezona grijanja iako su Toplane još ranije počele sa zagrijavanjem objekata na svom toplifikacionom sistemu, zbog niskih jutarnjih i večernjih temperatura.

Ženja Ljubuškić, šef kabineta direktora preduzeća, kazao je da je u sezoni grijanja dnevni režim zagrijavanja od 6 do 22 sata, a projektna temperatura unutar objekata iznosi 20 stepeni sa mogućnošću odstupanja plus-minus 1 stepen.

– S obzirom na to da su postrojenja Toplana podešena s radom sistema automatske regulacije u kojem intenzitet rada postrojenja i zagrijavanja prvenstveno zavisi od vanjske temperature, to u ovim danima, u kojima dnevna temperatura raste više od 20 stepeni, ostavlja mogućnost da postrojenja Toplana neće biti u pogonu cijeli dan, ali u svakom slučaju temperatura unutar objekata mora biti u skladu sa projektnom temperaturom, pojasnio je Ljubuškić.

Sezona grijanja zvanično bi trebala da traje do 15. aprila 2020, a može i duže ako se ispune uslovi definisani Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, piše Oslobodjenje.ba.

Iz Toplana podsjećaju da je, prema Zakonu o upravljanju zajedničkim dijelovima zgrade, obaveza upravitelja zgrada održavanje zajedničkih dijelova instalacija centralnog grijanja.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.