Timu Rothu uručeno Počasno Srce Sarajeva, peti dan SFF-a donosi druženje s ekipom filma "Šavovi"

Peti dan 25. Sarajevo Film Festivala donosi druženje s ekipom filma "Šavovi" koja će svoj rad predstaviti publici u sklopu programa "Kafa sa...", kao i brojna filmska ostvarenja i susrete s filmskim profesionalcima.

Film "Šavovi", potresna priča o ukradenim bebama u Srbiji, sinoć je u sklopu Open Air programa pred više od 3.000 gledalaca prikazana u Ljetnom kinu Reiffeisen. Ekipa ovog filma koju čine reditelj Miroslav Terzić, scenaristkinja Elma Tataragić i glumica Snežana Bogdanović, danas će se u 11 sati predstaviti publici na Festivalskom trgu.

U sklopu Takmičarskog programa - igrani film u Narodnom pozorištu Sarajevo možete pogledati film "Mačka u zidu" čiju režiju potpisuju Mina Mileva i Vesela Kazakova koji je na repertoaru u 9 i 19:40 sati, kao i film "Priča o tri sestre" turskog reditelja Emina Alpera koji je repertoaru u 11:30 i 22 sata. U sklopu programa U fokusu u Narodnom pozorištu Sarajevu u 16 sati možete pogledati film "Ti imaš moć" Ivana Salatića.

U sklopu programa Posvećeno u kinu Meeting Point u 15 sati možete pogledati film "Ida" koji je Pawelu Pawlikowskom donio Oscara. U 17:30 sati na repertoaru Meeting Pointa je "Chicuarotes", film čiju režiju potpisuje Gael Garcia Bernal.

U 14:45 u Cinema CItyju možete pogledati dokumentarac "Kuća male zvijezde" koji donosi priču o Nudžejmi Softić iz Sarajeva koja u 28. godini počinje trčati da bi dvije godine postala prva pokrivena žena u Evropi koja je istrčala maraton i sudjelovala na Ironman triatlonu, a nikada se nije bavila sportom i nije znala plivati.
Osim toga, predlažemo da pogledati "Mali dokumentarni film o tri pisma" Gorana Bregovića koji će biti prikazan u 19 sati u Cinema Cityju.

U Ljetnom kinu Raiffeisen večeras će u sklopu Open Air programa biti prikazan film "To mora biti raj" čiju režiju potpisuje Elia Suleiman. Svakako ne propustite ni ostale projekcije koje će biti upriličene u Meeting Pointu, Art kinu Kriterion, Summer Screenu, Pozorištu mladih, kinu Novi Grad, Ljetnom kinu Centar Safet Zajko i MMC - Kinu Ilidža.

Slavnom britanskom glumcu Timu Rothu koji je specijalni gost 25. Sarajevo Film Festivala sinoć je u Ljetnom kinu Raiffeisen uručeno Počasno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti.

Više od 3.000 posjetilaca je u Ljetnom kinu Raiffeisen višeminutnim aplauzom i ovacijama pozdravilo Rotha.

"Ovo je poprilično cool. Hvala vam, divni ste. Nadam se da ću se vratiti ovdje i imati vremena i da pogledam film. Volim vas”, rekao je Roth nakon što je preuzeo nagradu Počasno Srce Sarajeva.

 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.