ZVIJEZDA SERIJE ‘OČAJNE KUĆANICE’, UMJESTO 8 GODINA U ZATVORU, IZA REŠETAKA ĆE BITI DRASTIČNO MANJE

Glumica Felicity Huffman, zvijezda serije “Očajne kućanice”, optužena je 12. marta 2019. godine od FBI-a da je koristila svoj položaj i novac kako bi osigurala djetetu lagodan upis na fakultet.

Naime, ona je izdvoijla više od 2 miliona dolara za upis svog djeteta, a ona nije jedina. Umjesto osam godina zatvora koliko je propisano zakonom, Felicty je osuđena na 14 dana zatvora i odlukom suda potrebno je da uplati 15.000 dolara humanitarnoj organizaciji.

Nakon što je osuđena, američka javnost se ne stišava, a čitav slučaj nazivaju “bijelom privilegijom”. U pitanju je fraza kojom se etiketiraju poznati i utjecajni ljudi jer su u mogućnosti da prekrše zakon i da prođu s minimalnim posljedicama.

Ovo je prekršaj koji je vrijedan osam godina zatvora, tako da znam o čemu pričam. Odgovornost i poštenje ne znači ništa ovakvim ljudima –  napisao je Ricardo Chavira.

S druge strane glumica Eva Longoria je podržala Felicity Huffman neposredno prije suđenja.

Opisala ju je kao dobrog prijatelja koja joj je poželjela dobrodošlicu na snimanju serije 2004. godine i da ju Felicity Huffman zaštitila kad je bila ugnjetavana i mobingovana u radnom okruženju.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.