10 stvari koje niste znali o Jimu Carreyju

0

Jim Carrey jedan je od najboljih holivudskih komičara, a ove stvari možda niste znali o njemu!

1. Kada je imao samo 15 godina, Carrey se morao prestati školovati kako bi financijski pomogao svojoj obitelji. Zaposlio se kao domar.

2. Trebao je glumiti ulogu Kapetana Jacka Sparrowa, no navodno je odbio jer je u isto vrijeme snimao film „Svemogući Bruce“.

3. Prvu nominaciju za Zlatni globus dobio je za ulogu u filmu „Maska“, a drugu za ulogu u filmu „Lažljivac“.

4. Sveukupno, Carrey ima šest nominacija za Zlatni globus i dvije pobjede. Nagrade za najboljeg glumca osvojio je u filmovima „Trumanov show“ i „Čovjek na Mjesecu“.

5. Popularni izvođač Tupac jednom je prilikom izjavio da mu je Carrey najdraži glumac nakon čega mu je Carrey slao pisma kako bi ga razveselio dok je bio u zatvoru.

6. Prije no što je postao slavan, sam je sebi obećao da će jednoga dana unovčiti ček od 10 milijuna dolara. To je i učinio 2001. godine.

7. Smatra da je „Glup i gluplji“ njegov najsmješniji film.

8. Ženio se dva puta, a bio je i zaručen za kolegicu iz filma „Ja, ja i Irena“, Renee Zellweger, od 1999. do 2000. godine.

9. U filmu „Lažljivac“ igra Fletchera, koji u jednoj sceni pretuče sam sebe u toaletu. Za tu scenu nisu korišteni dodatni zvučni efekti jer su Carryjevi udarci bili prilično jaki.

10. U filmu „Reci da“, glavni lik Carl naleti na konobaricu u kafiću i pada na pod. Carrey je prvi put pogrešno snimio scenu i slomio tri rebra prilikom pada.

Reklama