12 sati je oca nosio na leđima kako bi mu omogućio da se cjepivom zaštiti od covida

Brazilski ljekar Erik Jennings Simões objavio je prije nekoliko dana na Instagramu jedinstvenu fotografiju nastalu od početka pandemije naovamo, a objektivom je u januaru 2021. godine zabilježio silan napor jednog mladića koji je sveukupno punih 12 sati na leđima nosio svog oca kako bi ga cjepivom zaštitio od covida.

0

Tawyj Zó'é (24) pješačio je sa 67-godišnjim tatom kroz šume, preko brdovitih staza i potoka, pa naposljetku uspješno stigao do zdravstvenih djelatnika koji su se pobrinuli da primi potrebnu dozu.

“Za mene je ovaj trenutak bio najznačajniji lani i htio sam svima na taj način poslati pozitivnu poruku na početku 2022. godine”, rekao je za brazilski BBC Jennings Simões, te tome dodao da pleme Zó'é se stalno raspituje cijepi li se bijeli čovjek i je li pošast napokon postala stvar prošlosti.

Pleme Zó'é živi na oko 669.000 hektara na sjeveru federalne brazilske države Pare, nedaleko od rijeke Amazone, te broji 325 članova rasprostranjenih u više od 50 sela.

S ostatkom svijeta u pravilu održava kontakte preko predstavnika Posebnog tajništva za domorodačko zdravlje (Sesai), a među članovima plemena dosad nije zabilježen niti jedan slučaj zaraze.

Reklama