AJLA ALIĆ: Lica mentalnog zdravlja (FOTO)

Mjesto za vašu reklamu

Mjesto za vašu reklamu
- Advertisement -

UNICEF u BiH danas je obilježio Svjetski dan djeteta. Povodom dana najmlađih UNICEF je uručio nekoliko nagrada iz različitih kategorija.

Globalnom REIMAGINE kampanjom UNICEF širom svijeta nastoji ponovo osmisliti bolji svijet za svako dijete. U Bosni i Hercegovini je, uz poštovanje svih mjera i ograničenja zbog COVID-a-19, prvi put otkako se obilježava Svjetski dan djeteta, 20. novembar obilježen online događajem kojem su prisustvovali gosti iz diplomatskog hora, medijski profesionalci, predstavnici udruženja, organizacija i institucija koje se bave promocijom i zaštitom prava djece, kao i djeca i mladi koji su se uključili u ovogodišnje aktivnosti ponovnog osmišljavanja boljeg svijeta #ZaSvakoDijete.

Pored medijskih profesionalaca, UNICEF u Bosni i Hercegovini objavio je i pobjednike nagradnog konkursa Re-Imagine thoughts 4 Re-Imagine Talks tokom kojeg su djeca i mladi uzrasta 12 – 18 godina slali svoje radove (video, priče, fotografije, crteže ili ilustracije) na neku od tema Re-Imagine Talksa.

Jedna od pobjednica ovog konkursa je Ajla Alić iz Teočaka na temu:Mentalno zdravlje.

Ajla je odlična učenica Medicinske srednje škole u Tuzli, tokom osnovnog obrazovanja pokazivala je izvanredne rezultate te proglašena i za učenicu generacije.

Kroz četiri fotografije Ajla je prikazala lica mentalnog zdravlja kada nam je teško, kada smo usamljeni, depresivni i ko zna šta sve još.

Važnost govora o mentalnom zdravlju u tinejdžerstvu je bitna jer upravo je to period velikih prekretnica i hormonalnih disbalansa.

- Advertisement -

Zadnje vijesti

- Advertisement -

Slično

- Advertisement -