Amer Gojak dobio poziv u A reprezentaciju BiH!

Mladi bh. fudbaler Amer Gojak dobio je poziv Roberta Prosinečkog za predstojeće utakmice protiv Austrije i Španije, koje se igraju 15. i 18. novembra u Beču, odnosno Las Palmasu.

Dosadašnji mladi reprezentativac BiH još uvijek nije upisao prve minute u dresu A reprezentacije, iako je već jednom bio pozivan i to u mandatu Mehmeda Baždarevića. Bivši bh. selektor Gojaku, ipak, nije pružio šansu u susretu sa Gibraltarom u Zenici.

Amer Gojak već dosta dugo igra važnu ulogu u zagrebačkom Dinamu, gdje je stasao u standardnog prvotimca uprkos izuzetno jakoj konkurenciji. Ovaj 21-godišnjak je u tekućoj sezoni odigrao 16 utakmica za Dinamo, a njegov učinak je jedan gol i dvije asistencije.

Na važnijim utakmicama obično na terenu provede svih 90 minuta, dok pretežno ima manju minutažu na utakmicama u kojim trener Nenad Bjelica odmara glavne igrače.

Iako će Robert Prosinečki spisak za predstojeće utakmice saopštiti tek u petak, već je poznato da će se na njemu naći ime Amera Gojaka, kojem će to biti najbolja nagrada za sjajne igre koje u kontinuitetu pruža u dresu zagrebačkog kluba.

Amer Gojak je ponikao u Željezničaru u kojem nikada nije dobio šansu u prvom timu, a prije transfera u Dinamo je nastupao za Olimpik. Za Modre je Gojak odigrao ukupno 86 utakmica, postigao je sedam golova uz 12 asistencija.

Gojak je nedavno dobio i veliku pohvalu od legendarnog Zvjezdana Misimovića, koji ga je nazvao svojim nasljednikom u dresu Bosne i Hercegovine.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.