Američki vojni zvaničnik tvrdi: Vanzemaljci nas posjećuju, a zainteresirani su za našu nuklearnu energiju

Vanzemaljaci ne samo da nas posjećuju, već su veoma zainteresirani za američka nuklearna postrojenja. NLO-i su viđani blizu nuklearnih postrojenja ili na mjestima testiranja takvog oružja.

0

To tvrdi obavještajni dužnosnik zadužen za istraživanje tih pojava.Govoreći za Washington Post, Luis Elizondo, bivši direktor vojnog Programa za identifikaciju svemirske prijetnje (AATIP), otkrio je da su NLO-i, ko god njima upravljao, “fascinirani nuklearnom energijom”.

Postoji “neka vrsta povezanosti između ovih NLO-a i naše nuklearne tehnologije, odnosno pogona za proizvodnju nuklearne energije i nuklearnog oružja”, rekao je Elizondo za Washington Post, dodajući da su “ta ista zapažanja viđena i u drugim zemljama”.

Elizondo je govorio dok se Kongres priprema za razmatranje izvještaja o NLO-ima, ili NZF-ima (neidentificirani zračni fenomeni). Izvještaj je naručen pod Trumpovom administracijom prošle godine, a sastavio ga je Pentagon. Izvještaj neće potvrditi niti poreći da su te letjelice vanzemaljske, prema isječcima koje su prošle sedmice otkrili novinari.

Iako neki tvrde da su NLO-i snimljeni još 1950-ih, vojska se tome uglavnom suprotstavljala i bila sklonija drugoj teoriji: da je to zapravo vrlo napredna tehnologija koju su razvili protivnici SAD-a. Elizondo nije siguran u to. Snimke koje je vidio sugeriraju tehnologiju “koja bi mogla biti negdje između 50 i 1.000 godina ispred nas”.

“Ta tehnologija nadmašuje sve što imamo u svom inventaru i, prilično smo sigurni, sve što naši strani protivnici imaju”, rekao je on.

Brze promjene smjera ovih letjelica zbunile su Elizonda, i smatra da to ljudi ne mogu izdržati, niti ljudske tehnologije to mogu napraviti. Brzina leta također uveliko nadmašuje onu koja je nama dostižna. Nadalje, NLO-i naizgled imaju sposobnost sakrivanja od ljudskih promatrača i djelovanja u bilo kojem mediju – zraku, vodi ili vakuumu svemira – bez ugrožavanja performansi.

Donedavno se činilo nevjerovatnim da jedan bivši vojni dužnosnik tako iskreno govorio o NLO-ima. Ali sada mnogi američki dužnosnici otvoreno pričaju o tome.

Reklama