Balaševićev sin zbog oca boravi u Zambiji, dobio poseban poklon

Aleksa Balašević, sin Đorđa Balaševića, trenutno boravi u Zambiji gdje je pozvan da bi preuzeo orden u očevo ime.

0

U glavnom gradu Zambije dočekali su ga prvi ljudi grada Lusake koji su mu poklonili kapu zambijske mornarice i sliku na kojoj piše “Žandara nema koji ne zna moj lik”.

“Zahvaljujući mom ocu, država Zambija me je pozvala da dođem i budem dio jedne ceremonije vezane za njega u jednoj tako dalekoj državi i ogromnoj, otprilike kao tri njegove Jugoslavije. Svima je nejasno zašto, iako znaju da je moj otac bio ambasador Ujedinjenih naroda”, kaže mladi Balašević.

Objavio je i emotivne fotke s dočeka na aerodromu.

“Riječi su suvišne, Ali ajd’……. Ovaj put nema kapi vode koji su kao biseri, već suza koje su kao ordenje! Ovaj put, kao i svaki prethodni i budući vidim njega onakvog kakvog ga jedino i znam… Mog i vječnog! Od Bitolje, Sofije, Cetinja, Novog Sada, Sarajeva, Varaždina, Ljubljane pa i Krakova, Kijeva do Lusake! Prostire se tvoje Panonsko More. Žandarmerija Zambije izrazila je dobrodošlicu i zahvalnost tvom sinu na aerodromu Kenet Kaunde u Zambiji zbog jednog od svetih gesti koje si uradio dosta prije mog rođenja… Poklonivši mi kapu Zambijske Mornarice i sliku na kojoj piše “Žandara nema koji ne zna moj lik”, izgleda je stvarno tako moj veliki prijatelju i oče. Ponos, ljubav, suze i neki neopisiv osjećaj. Često. Volim te, volimo te”, napisao je Aleksa Balašević.

Reklama