BANJA LUKA: Iščupane sadnice dunja i uništeno srce posvećene Davidu Dragičeviću

Nakon što je jutros Komunalna policija Grada Banja Luka izdala posljednje upozorenje da se uklone sadnice dunja i srce od kamena posvećeno Davidu Dragičeviću na ušću Crkvene u Vrbas, u poslijepodnevnim satima su uposlenici navedene službe i uklonili navedene sadnice i srce.

Iz grupe Pravda za Davida na Facebooku su objavili nekoliko fotografija na kojima se vidi kako Komunalna policija Grada Banja Luka pomoću službenog vozila odvozi sadnice dunje, a također je uništeno i srce napravljeno od kamena koje je posvećeno tragično stradalom Davidu Dragičeviću.

a

Iako su članovi grupe Pravda za Davida u nekoliko navrata slali zahtjeve Gradskoj upravi Grada Banja Luka da im daju odobrenje za postavljanje mermerne ploče u znak sjećanja na Davida Dragičevića na mjestu gdje je tijelo pronađeno, ti zahtjevi ipak nisu naišli na odobrenje.

Uklanjanje sadnica i srca od kamena potreslo je Banja Luku, a građani na Facebook grupi Pravda za Davida sve su ogorčeniji na tamošnje vlasti.

"Ovo je nešto najgore što se moglo dogoditi. Stavimo se u položaj roditelja. Gdje ovo vodi kada kaže vlast bori se za bezbjednost svojih građana?Je li ovo ta demokratija i jesu li ovo ljudska prava", napisala je jedna nezadovoljna Banjalučanka u navedenoj grupi.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.