Banja Luka: Novi investitor u Poslovnoj zoni Ramići

U Poslovnoj zoni „Ramići-Banjaluka“, putem javne licitacije, prodana je građevinska parcela od 10.883 kvadratna metra. Preduzeće „Termomontaža“ a.d. Banjaluka kupilo je ovu parcelu za 456.106 KM.

-Prodajom ove parcele, u Poslovnu zonu ulazi novi investitor, i to 15. po redu. Nadamo se da će, u što kraćem roku, početi graditi objekat privredne djelatnosti – kazao je načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje Radenko Laketić.

Kako je naveo, time su nastavljene stalne aktivnosti na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta koji će rezultirati novim radnim mjestima.

Takođe, prodajom parcele u okviru Poslovne zone, Grad je, kaže, ostvario i značajne prihode, koji će omogućiti dalji razvoj povoljnog poslovnog okruženja na području Banjaluke.

– Grad nastavlja da ulaže u razvoj zone u Ramićima s ciljem da Banjaluka dobije što više proizvodnih subjekata i time više novih radnih mjesta u realnom sektoru. Samo u posljednje tri godine u razvoj ove zone i njeno opremanje, uložena su tri miliona KM, uključujući i donatorska sredstva od oko 531.000 KM. I u 2019. godini radićemo na proširenju Poslovne zone u Ramićima, prije svega, na izgradnji potrebne infrastrukture i uvođenju novih investitora u ovu zonu – zaključio je Laketić.

Istovremeno, u pripremi su i dvije nove poslovna zone, i to „Jelšingrad“, koja bi trebala biti spremna za ulazak investitora u drugoj polovini iduće  godine, i druga – „Vujinovići-Zapad“ uz magistarlni put Banjaluka – Gradiška.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.