Beba je rođena s gustom kosom, s pola godine ima je još više

Hannah Beddows prilično se iznenadila kad je prvi put ugledala svoju kćerkicu.

0

Djevojčica je rođena s punom glavom guste kose. Većina joj je govorila da će djetetu u prvoj godini otpasti prva kosa i zamijeniti je nova, ali to se nije dogodilo.

Hannah je na TikToku objavila fotografiju svoje kćerkice stare šest mjeseci i pokazala da sada ima još gušće i duže pramenove svjetlosmeđe kose.

Video je skupio više od pet miliona pregleda, a djevojčica je mnoge očarala. Neki su je usporedili sa srcolomcem Steveom Harringtonom u Netflixovoj seriji Stranger Things.

“Beba Steve”, “Sanjam li ili je to Harrington”, “Najslađa stvar koju sam ikad vidjela”, neki su od komentara. 

Kosa koju ima dojenče ne mora nimalo sličiti onoj koju će imati kasnije. Neke bebe već u maternici imaju punu glavu kose, ali ona najčešće opadne za nekoliko sedmica. To se događa zbog hormonalnih promjena. Dijete je u maternici izloženo majčinim hormonima. Kada se beba rodi, nivo hormona opada, a to može usporiti ili zaustaviti rast kose. Kada bebina kosa počne ponovno rasti, stara može opadati, a to može dovesti do kompletne ćelavosti. Nova kosa uvijek je jača, manje sklona opadanju, a može čak biti i drugačije boje.

Reklama