BIH PROTIV GRČKE IGRA 215. UTAKMICU, ZNATE LI UKUPAN SKOR ZMAJEVA?

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine prvi zvanični susret na tlu naše zemlje odigrala je sada već davne 1997. godine. Protivnik timu Ljiljana koju je tada sa klupe vodio Fuad Muzurović bila je upravo Grčka, selekcija s kojom će Zmajevi sutra odmjeriti snage u meču drugog kola kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Historija fudbalske reprezentacije naše domovine tako je u velikoj mjeri povezana s utakmicom u kojoj je Grčka na Koševu slavila s 0:1. Od prvog susreta ikada sa Grčkom naš nacionalni tim je do meča s Armenijom odigrao ukupno 200 utakmica! Računajući mečeve koji su prethodili utakmici protiv Grčke, koja je odigrana 2. aprila 1997. godine na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", kao i duel protiv Armenije, fudbalska reprezentacija BiH je odigrala ukupno 214 mečeva.

U periodu od 30. novembra 1995. godine i prijateljskog duela s Albanijom do danas, seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine je odmjerila snage sa ukupno 71 selekcijom. 

U 90 utakmica reprezentacija BiH zabilježila je pobjede, 46 mečeva je završeno neriješeno, dok su Zmajevi poraženi u 77 susreta. Naša selekcija postigla je 323, a primila 282 gola.
 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.