Bondova djevojka Tanya Roberts preminula u 65. godini

Tanya Roberts, holivudska glumica koja je glumila Bondovu djevojku Stacey Sutton, umrla je u 65. godini.

0
American actress Tanya Roberts stars as Stacey Sutton in the James Bond film 'A View To A Kill', 1984. She is holding Bond's trademark Walther PPK. (Photo by Keith Hamshere/Getty Images)

Mike Pingel, glumicin prijatelj, kazao je da se Roberts srušila u blizini svoje kuće u Hollywoodu dok je šetala pse 24. decembra, a potom je primljena u bolnicu Ceder-Sinar u Los Angelesu, piše Independent.

Umrla je u nedjelju 27. decembra.

“Shrvan sam. Bila je briljantna i lijepa i imam osjećaj kao da je svjetlo ugašeno. Bila je najslađa osoba koju ste mogli upoznati i imala je ogromno srce”, rekao je njezin glasnogovornik Mike Pingel za The Hollywood Reporter. 

Uzrok smrti još uvijek nije poznat.

Osim što je glumila u filmu o James Bondu, Tanya je javnosti poznata i po ulozi majke Donne Pinciotti u seriji “Lude 70-e”. Pozirala je za Playboy i pojavila se u brojnim reklamama. 

Tanya nije imala djece, a iza sebe ostavlja supruga Lancea O’Briena i sestru Barbaru Chase.

Nije otkriven uzrok smrti, ali nije preminula od Covid-19. Roberts nije bila bolesna u danima koji su prethodili njenoj smrti.

Rođena je kao Victoria Leigh Blum, a karijeru je započela u modelingu i TV reklamama, potom se pojaviljuje u hororu “Forced Entry” iz 1975. godine.

Njena najzapaženija filmska uloga bila je kao Stacey Sutton, američka geologinja koja je na meti negativca Maxa Zorina u filmu 007 “A View to a Kill”.

Njeni brojni filmovi postali su kultni, poput fantazije “The Beastmaster” iz 1982. godine, kao i avanturističkog filma “Sheena: Queen of the Jungle” i mnogih drugih.

Reklama