Brojni igrači žele igrati za sve popularniju reprezentaciju Kosova

Nogometna reprezentacija Kosova je jedno od najvećih iznenađenje kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine budući da se nakon pet kola nalaze na trećem mjestu grupe A iza Engleske i Češke te ispred Bugarske i Crne Gore.

Najveća zvijezda selekcije Kosova je Lazijev veznjak Valon Berisha, a u ekipi ima još nekoliko odličnih nogometaša poput Florenta Hadergjonaja (Huddersfield), Bersanta Celine (Swansea), Florenta Muslije (Hannover), Idriza Voce (Luzern)...

Dobri rezultati privukli su brojne igrače da nastupaju za Kosovo, a predsjednik tamošnjeg Nogometnog saveza Agim Ademi otkrio je kako Elvis Rexhbecaj iz Wolfsburga i Kemal Ademi iz Basela žele obući njihov dres, prenosi Klix.

Najveće ime među onima koji se nude je kapiten turskog velikana Bešiktaša Necip Uysal, koji ima porodične korijene s Kosova.

Uysal već ima jedan nastup za Tursku, ali kako je to bilo davno bilo sada se radi o promjeni sportskog državljanstva te se čeka odluka FIFA-e.

Inače, Kosovo sredinom oktobra očekuje prijateljska utakmica protiv Gibraltara, a potom kvalifikacioni duel s Crnom Gorom. Godinu će završiti novembarskim susretima protiv Češke i Engleske.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.