Bulterijer masakrirao bebu na spavanju: Ugrizao ga je 23 puta za glavu

Premorena 31-godišnja Amy Litchfield u dva u noći zaspala je pored  svoje bebe. Rueben, star tek 14 dana s bio je u kolijevci na sofi pored nje.

0

Otac Dan McNult spustio se i izašao iz kuće kako bi zapalio cigaretu. Ubrzo je čuo dječji plač i pojurio u sobu.

“Krvari, on je*eno krvari“, govorio je operateru dok je panično zvao hitnu.  Dok je majka spavala, a otac izašao na cigeretu,  Ruebena je napala Dottie, šest godina stara ženka  bulterijera.

“Moguće da je Dottie vidjela Reubena kao mali plijen ili igračku. Moguće da je  plač ili neki pokret bebe pokrenuo njen predatorski instinkt”, rekao je na saslušanju Simon Newbury, sudski vještak za veterinarsku forenziku. prenosi Mirror.

Procjenjuje se da bullterijer ugrizao Reubena 23 puta za glavu i njime lamatao.

Kobne večeri, 18. novembra 2018. hitna je brzo došla i prevezla Ruebena u bolnicu u Cambridgu. gdje su mu utvrđene teške ozlijede kralježnice, lubanje i mozga. Tri dana nakon što je skinut s aparata, Reuben je preminuo.

Na saslušanju, utvrđeno je kako je patronažna služba i prije rođenja Reubena  upozorila roditelje da drže Dottie, i drugog bulterijera drže pod nadzorom i podalje od bebe. Dan i Amy su bili uhapšeni zbog zanemarivanja djeteta, no tužitelj je u decembru 2020. odlučio ne podići optužnicu.

Na saslušanju, kojem nisu prisustvovali, utvrđeno je i kako je Amy imala pse otkako su se okotili te kako do kobne večeri nisu imali nikakvih agresivnih ispada.

Mtvozornik je zaključio saslušanje s opisom kako je majka uzela tablete za spavanje, te kako je Amy rekla da se sjeća kako joj je Dan rekao da ide zapalit, ali n zaspala.

“Psi su spavali ili mirno ležali u sobi. Kada se dan brzo potom vratio vidio je uplakanog Reubena, a jedan od pasa je bio pokriven krvlju“, rekao je na saslušanju. Ponovio je kako su bili upozoreni da nikada ne ostavljaju bebu i pse same u istoj prostoriji te kako su tijekom prošlog posjeta patronažne službe, šest dana prije napada, psi bili odvojeni.

„Ovo je bio trenutak nepažnje s tragičnim posljedicama“, zaključio je.

Reklama