Cetinski se izjasnio da nije kriv za nesreću: Prijeti mu zatvor do osam godina

Tony Cetinski izjasnio se na današnjem suđenju pred Općinskim sudom u Pazinu kako nije kriv za saobraćajnu nesreću u Rovinju iz 2017. u kojoj je poginuo 62-godišnji Ibrahim Kevljani.

Nakon što je sutkinja Tanja Prenc Kanis pročitala optužnicu prema kojoj se pjevač tereti za izazivanje saobraćajne nesreće sa smrtnim posljedicama, Cetinski je rekao da nije kriv.

S druge strane, Općinsko državno tužilaštvo tvrdi kako je Cetinski mogao izbjeći nesreću te da će to i dokazati. Pjevaču prema Zakonu o sigurnosti saobraćaja na cestama prijeti kazna od jedne do osam godina zatvora, prenosi 24sata.hr.

Podsjećamo, Cetinski se u optužnici tereti da je 3. novembra upravljao vozilom Mercedes te da u nepreglednom lijevom zavoju nije prilagodio brzinu kretanja vozila i stanju na cesti. 

Zbog toga, njemu se na teret stavlja da nije obratio pažnju vozeći se ulicom te da je tada vozilom prešao preko tijela pješaka, a koji je ležao na cesti narušenog zdravlja i u teškom akutnom alkoholiziranom stanju od 3,46 promila. Kevljanin je tada smrtno stradao.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.