Član Ureda OHR-a skrivio tešku nesreću u Sarajevu pa se pozvao na imunitet

Član Ureda visokog predstavnika u BIH Christiana Schmidta, Marcus Morgner, nedavno je skrivio saobraćajnu nesreću u kojoj su teške tjelesne povrede zadobile dvije maloljetne osobe.

0

Nesreća se dogodila 12. novembra na pješačkom prelazu nedaleko od OHR-a u ulici Zagrebačka. Tom prilikom Markus Morgner je vozeći motocikl udario dvije osobe koje su prevezene na KCUS.

“Policija je obavila uviđaj po ovlaštenju dežurnog tužitelja te pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva nastavlja dalji rad na dokumentovanju svih okolnosti vezanih za ovu saobraćajnu nezgodu u kojoj su dva pješaka zadobila teške tjelesne povrede”, rečeno je iz MUP-a KS.

Kako saznaje Istraga.ba, Marcus Morgner neće odgovarati u BiH jer se već pozvao na diplomatski imunitet.

Marcus Morgner je svojim motociklom Kavasakijem, piše u službenim policijskim izvještajima, oko 18 sati i 30 minuta “oborio” dvije maloljetnice (G.F. 15 godina i K.E. 16 godina) koje su prelazile ulicu na raskrsnici Zagrebačka-Terezija-Most Suade i Olge dok je na semaforu bilo zeleno svjetlo za pješake.

Ljekari će kasnije konstatirati da je petnaestogodišnja G.F. zadobila teške tjelesne povrede. U pitanju je fraktura pubične kosti. Teške tjelesne povrede ljekari su konstatirali i kod K.E. kojoj je slomljena desna potkoljenica.

Kod Morgnera nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi prilikom alkotestiranja.

Reklama