Čudesna noć Jonquel Jones: Najbolja košarkašica svijeta izazvala je pravi haos nakon utalmice

Jonquel Jones ponovo je junakinja dana u bh. sportu.

0

Čudesna košarkašica sinoć je u Skenderiji selekciju Bosne i Hercegovine odvela do pobjede protiv Belgije rezultatom 87:81.

Jones je bila potpuno nezaustavljiva u ovom meču. Ubacila je 44 poena i uhvatila je 22 skoka i odigrala je zaista nezapamćenu partiju.

Nakon meča navijači Bosne i Hercegovine okupirali su Jones, koja je bila veoma raspoložena za fotografisanje i dijeljenje autograma.

Ipak, tek na izlazu iz Skenderije vidljivo je kolika je Jones zvijezda u Bosni i Hercegovini jer se fanovi od nje nisu odvajali.

Tek nakon brojnih fotografija i autograma Jonquel je uspjela napustiti dvoranu, ali ovakav interes za jednu bh. sportašicu se ne pamti.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Goran Lojo i košarkašica Jonquel Jones obratili su se medijima na konferenciji poslije pobjede nad Belgijom.

Nakon meča selektor Lojo je iskazao zadovoljstvo, posebno igrom u odbrani.

“Bili smo oslabljeni bez Gajić, a Belgijanci su bili sigurni u pobjedu. Naše igračice su bile pod tremom zbog publike. Sjajna igra u odbrani u drugoj četvrtini je prelomila susret, a Jones je bila nevjerovatna. Nažalost, nismo zadržali fokus do kraja pa su Belgijanke smanjile zaostatak. Treću reprezentaciju Evrope teško je pobijediti s velikom razlikom”, rekao je Lojo.

Nevjerovatna Jonquel Jones je nakon meča je istakla da joj trijumf mnogo znači.

“Sretna sam što smo pobijedili. Dokazali smo da smo dobar tim. Moramo pričati o finišu utakmice i raditi na tome. To su sitnice koje moramo popraviti. Navijači su bili čudesni. Mnogi su zvali moje ime nakon utakmice. Znači mi mnogo, kao i ekipi”, dodala je raspoložena košarkašica s Bahama.

Reklama