Dan palačinaka u Gradačcu, Zenici i Bihaću

I ove godine se očekuje veliki broj učesnika i ljubitelja palačinaka u Gradačcu u gradskom parku, u Zenici u starom pozorištu, te na gradskom trgu u Bihaću.

U povodu Međunarodnog dana palačinaka 13. februara u Gradačcu, Zenici i Bihaću bit će održan festival palačinaka pod nazivom „Svi vole palačinke“.

 

U Gradačcu se već petu godinu zaredom održava navedeni festival koji okupi oko 5.000 posjetitelja i gdje se pripremi oko 5.000 palačinaka za posjetitelje.

Festival je neprofitnog karaktera i ima za cilj promociju proizvođača hrane i pića, gastronomskih vrijednosti, te zdravog načina ishrane. Festival je međunarodni i ove godine se očekuje nekoliko ekipa iz Hrvatske i Slovenije, saopćili su organizatori.

Priprema palačinaka i takmičenje održava sa u kategoriji osnovnih i srednjih škola, te kategoriji restorana i medijskih kuća.

Organizatori festivala su Klub ljubitelja palačinaka, Brunch, Udruženje kuhara BiH, Tapas, Centar za edukaciju i  istraživanje Nahla Bihać sa partnerima Mještovitom srednjom školom “Džemal Bijedić“ Goražde, Gimnazijom „Mustafa Novalić“ Gradačac te Mještovitom srednjom školom „Hasan Kikić“ Gradačac.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.