Daniil Medvedev: Australian Open bi mogao biti opasan za tenisere

Mogao bi da uživa u najvećoj pobjedi u svojoj karijeri, ali misli Danila Medvedeva već su se okrenule prvom gren slemu 2021. godine.

Mjesto za vašu reklamu

Mjesto za vašu reklamu
- Advertisement -

To je, međutim, znak da više razmišlja o svom zdravlju nego o osvajanju debitantskog slama, s obzirom na način na koji trajna pandemija koronavirusa nastavlja utjecati na međunarodna putovanja.

Medvedev, novopečeni prvak ATP finala, kaže za CNN Sport da je “stvarno neizvjestan” u vezi sa svojim planovima za Australian Open.

Igračima neće biti dozvoljen dolazak u Australiju ranije od 1. januara, a najnoviji propisi o koronavirusu u Viktoriji – državi u kojoj se održava Australian Open – ističu da bi za svaki novi dolazak i dalje trebalo proći obavezni 14-dnevni karantin.

S obzirom da turnir treba da počne 18. januara, to bi igračima ostavilo vrlo malo vremena za fizičku pripremu nakon što su dvije sedmice bili zatvoreni u hotelskoj sobi.

“Ako, na primjer, niste mogli natjecati se ili trenirati za vrijeme karantene, a neposredno prije turnira, mislim da se turnir neće ni dogoditi.”

Ne žalim se da je dosadno ili nešto slično, već samo izlazak iz sobe nakon 14 dana ljenčarenja i odmaranja, a odmah zatim igranje pet setova, mislim da bi to bilo zaista opasno za zdravlje bilo kojih sportista.

Dan Andrews, viktorijanski premijer, rekao je ovog vikenda da je “vrlo siguran” da će se Australian Open održati “početkom naredne godine”, ali je priznao da tačni datumi još trebaju biti potvrđeni.

Bilo je nagovještaja da bi turnir mogao biti pomaknut čak do februara ili marta, ali organizatori su u izjavi za Reuters rekli da je to “čista špekulacija” i nisu htjeli potvrditi niti demantovati informacije.

Organizatori Australian Opena i ATP-a nisu još uvijek odgovorili na zahtjev za komentar, poslan od vodećih svjetskih medijskih kuća.

- Advertisement -

Zadnje vijesti

- Advertisement -

Slično

- Advertisement -