Dirljiv oproštaj od Ive Gregurevića u njegovom rodnom Orašju

U Orašju je danas održana komemoracija za iznenada preminulog hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumačkog velikana Ivu Gregurevića za kojega su sudionici istaknuli da je ostao neraskidivo povezan sa svojom Posavinom.

Iljo Benković koji je s Gregurevićem pokrenuo filmski festival "Dani hrvatskog filma u Orašju", rekao je da je iza sebe ostavio brojna vrijedna djela.


"Entuzijazam je bio njegovo pokretačko gorivo i stvaralačka snaga koja je na opće dobro izrodila respektabilan filmski festival 'Dane hrvatskog filma'. U taj je projekt krenuo s mrtve tačke ratne 1995. i doveo ga do razine najpriznatijih festivala u široj regiji", rekao je Benković.

Dodao je kako je sa svojim rodnim krajem uvijek bio povezan, čak i u vrijeme rata.

Predsjednik vlade Županije Posavske Marijan Klaić rekao je kako je Gregurević s filmskim festivalom promovirao rodni kraj.

"Pronosio je time na najljepši način pozitivan glas posavski svoje Posavine, Orašja i rodne Donje Mahale, našu kulturu i naše običaje", rekao je Klaić i dodao kako će se ovaj kraj odužiti Ivi Gregureviću nastavljajući tradiciju održavanja filmske manifestacije koja je dosegnula regionalne okvire.

Komemoraciji u Orašju prisutvovali su brojni ljudi iz društvenog života, vlasti i glumišta. Ivo Gregurević koji je iznenada preminuo ove sedmice, bit će u utorak pokopan u njegovoj rodnoj Donjoj Mahali kod Orašja.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.