Đurović: Aukcijska prodaja istine o pogibiji mog sina, 10 godina sumnja u zvaničnu verziju događaja

Otac Nikole Đurovića, nastradalog u saobraćajnoj nesreći u Banjaluci 2011.godine novinarima je pokazao krivičnu prijavu, koju će kaže dostaviti Tužilaštu Bosne i Hercegovine.

0

Darko Đurović, ističe da se manipuliše istinom te od Tužilaštva BiH traži reakciju.

On već 10 godina sumnja u zvaničnu verziju događaja. Kaže da osuđeni Nenad Radinković nije strvarni krivac, već određeni visoki funkcioner vlasti u Republici Srpskoj. Đurović tvrdi da su procesi pred Okružnim sudom u Banjaluci, ali i pred Vrhovnim sudom RS montirani.

Nužno je da Tužilaštvo BiH donese naredbu o ponavljanje krivičnog postupka, započne novu istragu u kojoj bi se zatražio izručenje Nenada Radinkovića, i tako došlo do prave istine. U podmetanju Radinković Nenada kao učesnika u saobraćajnoj nezgodi učestvovali su funkcioneri političke i izvršne vlasti RS, ministar MUP RS, direktor policije RS, tužioci od dežurnog (Živković Snježana; koji je prespavao pa nije došao na lice mjesta), do tužioca Petković Snježane koja je dužila predmet i provodila istražne radnje u ovoj nezgodi. Ja kao otac pokojnog Nikole Đurovića posjedujem sve materijalne dokaze ko su stvarni učesnici u saobraćajnoj nezgodi, ali to mi nije prihvatio MUP RS a ni Okružno tužilaštvo BL“, navodi Đurović u krivičnoj prijavi.

Pred novinare je donio naslonjače za glavu iz automobila za koje kaže da je on sam izvještačio.

Nenad Radinković je otvorio aukcijsku prodaju istine o pogibiji mog sina“, rekao je Đurović koji je u više navrata tvrdio da krivicu ima i bivši ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo.

Nenad Radinković iz Banjaluke, u novembru 2012. godine pravosnažno je osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo mladić Nikola Đurović.

BN televizija je prije više od godinu dana objavila snimak u kojem Radinković tvrdi da je nad njim provođena strahovita tortura, kada je nakon hapšenja u Briselu u junu 2018. po potjernici, deportovan u BiH i smješten u KPZ Kula u Istočnom Sarajevu. Tvrdi da je platio policajcu da bi snimio video kojim je pokušao da se zaštiti, jer je strahovao za vlastiti život. Najavljivao je da će uskoro otkriti pravu istinu o tome šta se desilo kobne noći 21. avgusta 2011. godine na semaforu prema Rakovačkim Barama.

Upravo zbog Radinkovićevih različitih izjava o slučaju, otac stradalog mladića, traži ponavljanje postupka.

Reklama