Dodik tužio Davora Dragičevića za klevetu, on mu poručio: Ne bojim te se

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tužio je Davora Dragičevića, oca ubijenog Davida Dragičevića, za klevetu.

0

Ovu informaciju je za portal “Avaza” potvrdio Davor Dragičević. 

– U pitanju intervju koji je objavljen dok sam ja bio u Austriji 2019. godine u Beogradskom sedmičniku NIN u kome sam ja jasno ukazao na one sve činjenice koje su dovele do ubistva mog djeteta, naravno koga i smatram direktno odgovornim za stanje. I naravno za to zašto se istraga u entitetu RS nikada nije pokrenula na odgovarajući način i ko stoji iza zataškavanja ubistva – rekao nam je Draičević. Kako ističe, ovo je samo još jedan vid represije prema njemu i članovima grupe “Pravda za Davida”.

– Taman je dva dana nakon izbora zakazano ročište, vjerovatno jer vjeruje u svoju pobjedu i svoju silu koju je do sada provodio. Naravno, ja se njega ne bolim.

Dragičević je uputio i javni poziv Dodiku.

– Ovom prilikom upućujem javni poziv Miloradu Dodiku, 4.10. u 8 sati i 30 minuta ja ću biti pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci, vidjet ćemo da li će on biti. Ali neće se sigurno on pojaviti. Ovo je jasna poruka samo koga se u entitetu Dodik boji: boji se grupe “Pravda za Davida”, boji se istine i prave i uzvika “Ko je ubio Davida?”. Zbog svega ovoga već petu godinu mi trpimo nesnošljive pritiske, proganjanja i čak i fizičko maltretiranje, i pokušaj mog ubistva i zatvaranja – zaključio je Dragičević.

Pored Davora, Dodik tuži Sedmičnik NIN kao i glavnog i odgovornog urednika Milana Ćulibrka. 

Reklama