Dodik u Hrvatskoj: Kakva Bosna, Bosna je za nas veliki problem

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a bio je jučer u Hrvatskoj, u Banovini gdje je stigao helikopterom kako bi posjetio kuću obnovljenu novcem entiteta Republike Srpske, javlja Dnevnik.hr.

0

Novinar Nove TV pitao ga je o čemu je razgovarao s Vladimirom Putinom u Moskvi, a o čemu s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem na svom imanju prije sedam dana. Dodik tvrdi da je kod Putina dogovorio dobavu plina po cijeni kao i prije rata.

– Tamo stvari izgledaju sasvim normalno, sasvim uređeno, nema nikakvih nestašica, ljudi žive, restorani su puni – rekao je Dodik, a potom je komentirao sastanak s Milanovićem.

– Hrvatska ima svoju državu, Srbija ima svoje dvije države – Republiku Srpsku i Srbiju. Prema tome, na taj način ćemo se kretati, vidjeti, surađivati na onim pitanjima na kojima možemo – naveo je Dodik.

Jedan od domaćina rekao je da je njemu Bosna zakon i da su mu Bosanci prva liga. Dodik je na to reagovao iznoseći tvrdnje suprotne Ustavu Bosne i Hercegovine, po kojem su Bošnjaci, a ne muslimani, konstitutivan narod.

– Nema Bosanaca! Kad mi nećemo Bosnu, što ti hoćeš? Kakva Bosna? Bosna je za nas veliki problem. Nemamo ništa od toga, samo imamo problem. Slušaj, u Jugoslaviji nije moglo Srbi, Hrvati, muslimani, i onda rasturiš Jugoslaviju, onda natjeraš te iste Srbe, Hrvate i muslimane da moraju živjeti – rekao je Dodik, prenosi Dnevnik.hr.

Reklama