Đoković: Ne želim zbog teniskih rekorda propustiti najvažnije stvari u životu

Upitno je hoće li Novak Đoković završiti sezonu na terenu. Muči ga ozljeda ramena koja ga je zaustavila na US Openu i tako mu je postalo ugroženo i prvo mjesto na ATP ljestvici.

Cilj mu je postati najtrofejniji tenisač svih vremena, a u razgovoru za CNBC rekao je da može zamisliti svoj život bez tenisa.

"Jesu li rekordi važniji od vremena koje provedem s obitelji? Jesu li bitniji od mog zdravlja ili nekih drugih stvari? Nisu. Potpuno sam otvoren i sto posto iskren oko svega, puno pričam sa suprugom oko svega toga. S roditeljima, braćom, ljudima koji su mi bliski također pričam, želim shvatiti kako oni gledaju na to."

Najvažnija su mu djeca.

"Otac sam dva anđela i vrijeme koje provodim s njima mi je jako dragocjeno. Ne želim proći kroz život i shvatiti da nisam bio tu, da sam propustio neke najvažnije stvari u njihovom odrastanju."

Upitan može li zamisliti život bez tenisa, govori:

"I da i ne. Mogu zamisliti zato što se ne bojim života bez tenisa. Sretnim me čini i puno drugih stvari, ali isto tako sam rekao i ne, zato što to i neće biti život bez tenisa. Kad ne budem igrao, bit ću i dalje aktivan u sportu. Želim imati svoju akademiju, prenijeti sva svoja iskustva novim generacijama koje odrastaju u Srbiji", zaključio je srpski tenisač.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.