Dubrovački folklorni ansambl Linđo oduševio Sarajlije

U prepunoj multimedijalnoj dvorani Sveti Franjo Asiški u Sarajevu sinoć je u okviru projekta “Kultura u susjedstvu” održana manifestacija “Folklorna večer s Linđom”, u organizaciji udruga “Facultas za prosperitet mladeži” i “Libertas” i Franjevačkog medijskog centra “Svjetlo riječi”.

Nastupom folklornog ansambla “Linđo” u Sarajevu, revija “Svjetlo riječi”, koju izdaju franjevci Bosne Srebrene, obilježila je 37. obljetnicu neprekidnog izlaženja, a Udruga za kulturne djelatnosti i promociju “Libertas” 20. obljetnicu utemeljenja.

Manifestaciju “Folklorna večer s Linđom” otvorio je fra Nikica Vuica, ekonom Franjevačke provincije Bosne Srebrene i gvardijan franjevačkog samostana u Kovačićima, istaknuvši da se ovakvim manifestacijama promoviraju kultura i umjetnici na polju regionalne i međudržavne suradnje te se doprinosi jačanju veza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Voditeljica programa bila je Ivana Krstanović.

Inače, folklorni ansambl Linđo, osnovan 1964. godine, danas je ustanova u kulturi Grada Dubrovnika. Fenomenima tradicijske culture, kao svojevrsnim simbolima identiteta, Ansambl Linđo posvećuje posebnu pažnju, ispunjavajući tako svoju zadaću prikupljanja, umjetničkog obrađivanja i scenskog prikazivanja najljepših primjera bogate hrvatske glazbene plesne baštine, nastojeći u svakom segmentu biti što bliži autentičnom narodnom izričaju. Ansambl osobito njeguje klapsku pjesmu. Folklorni ansambl Linđo dobitnik je brojnih priznanja i nagrada.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.