Euforija nakon plasmana Srbije na Svjetsko prvenstvo: Vučić prvi čestitao, Đoković napravio “ludnicu” u stanu

Reprezentacija Srbije pobijedila je u Lisabonu u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo selekciju Portugala rezultatom 2:1 i tako se direktno plasirala na Mundijal u Katar.

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prvi je čestitao nogometašima.

Odmah nakon utakmice oglasio se i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji je igračima obećao milion eura ukoliko uspiju osvojiti tri boda.

“Otišli ste i pobijedili ste! Ponosni smo na vas! Hvala vam na svemu! Živjela Srbija!”, napisao je Vučić na Instagramu.

Srbijanski teniser Novak Đoković euforično je proslavio plasman svoje državne reprezentacije na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Đoković je napravio “ludnicu” u stanu, a ukućani su ga snimali dok je galamio s prozora. Sve je to objavio na svom Instagramu, a tokom slavlja bila je prisutna i pokoja suza radosnica.

Osim u Srbiji, plasman te nogometne selekcije na Svjetsko prvenstvo u Kataru slavio se i u Bosni i Hercegovini pa su se tako u Banjoj Luci sinoć pjesme pjevale do kasno u noć.

Očekivano, veliko slavlje je zabilježeno u Srbiji, ali i u BiH, gdje su građani Banje Luke izašli na ulice kako bi proslavili uspjeh komšijske selekcije.

Kolone automobila sa srbijanskim zastavama kružile su Banjom Lukom, a na nekoliko lokacija okupljeni navijači su pjevali pjesme “Kosovo – Srbija”.

Reklama