Eventualno finale baraža za EURO BiH će igrati na domaćem terenu

Žrijeb play-offa Lige nacija obavljen je danas u sjedištu UEFA-e u Nyonu u 12 sati, kojom prilikom su izvučni preostali parovi polufinala i utvrđeni domaćini finala. U grupi B, Reprezentacija BiH je mogući domaćin finalne utakmice.

Podsjetimo, reprezentacija Bosne i Hercegovine će 26. marta naredne godine u polufinalu dočekati Sjevernu Irsku. U drugom polufinalu igraju Slovačka i Republika Irska.

Pobjednici će se sastati u finalu 31. marta.

Svoju sudbinu u žrijebu saznale su i reprezentacije Srbije, Kosova i Sjeverne Makedonije, koje će baš kao i Bosna i Hercegovina priliku da se plasiraju na smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta imati kroz baraž.

Srbija je već ranije saznala kako polufinalu utakmicu barža za Evropsko prvenstvo igra protiv Norveške na gostujućem terenu, dok će drugi polufinalni par činiti jedan od domaćina Evropskog prvenstva Škotska (Glasgow) i Izrael. Domaćin finala iz Lige C bit će bolji iz duela Norveška - Srbija.

U Ligi D prije žrijeba bilo je poznato sve izuzev ko će biti finalista baraža. Tako će u polufinalu Gruzija ugostiti Bjelorusiju, dok će Sjeverna Makedonija ugostiti Kosovo. Domaćin finala iz Lige D bit će bolji iz duela Gruzija - Bjelorusija.

U Ligi A u polufinalu baraža sastat će se Island i Rumunija, a drugi par čine Bugarska i Mađarska.

Evropsko prvenstvo će biti održano od 12. juna do 12. jula 2020. godine u 12 evropskih gradova i 12 država. Plasman je kroz kvalifiakcije osiguralo 20 reprezentacija, a pridružit će im se pobjednici play-offa Lige nacija.

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.