Evo kako da poništite pogrešno poslatu poruku na Instagramu

Popularni servis ima opciju koja vam pomaže da brzo obrišete poruku koju ste pogrešno poslali.

0

Svima nam se to dogodilo bar jednom. Dopisujete se s nekom osobom putem četa i odjednom shvatite da ste poslali poruku koju niste željeli ili da vam je u međuvremenu iskočio drugi čet pa ste jednostavno poslali poruku pogrešnoj osobi.

Ukoliko vam se to dogodilo na Instagramu, nema problema. Postoji opcija kojom možete poništiti slanje neke poruke.

Dovoljno je da u Instagram aplikaciji na svom pametnom telefonu, prstom pritisnete na poruku koju želite da obrišete i sačekate da iskoči meni koji će vam ponuditi opcije – kopiranje, lajkovanje ili poništavanje slanja poruke.

Upozoriće vas da će poruka biti uklonjena za sve osobe u razgovoru, ali i da je poruku osoba koja je prima možda već vidjela. Ako ste sigurni da ipak želite da obrišete poruku, odaberite “Unsend” i to je to. Instagram će vas obavijestiti da je poruka poništena.

Treba imati na umu da, čak i ako poništite poruke, one će biti uključene u prepisku u slučaju da vaš razgovor neko prijavi Instagramu zbog kršenja pravila ponašanja.

Ova opcija poništavanja slanja zapravo je namenjena korisnicima koji greškom pošalju nešto (npr. pogrešan link, fotografiju ili nešto treće), ne i onima koji bi da vrijeđaju ili omalovažavaju nekoga u porukama i onda “uklone dokaze”.

Reklama