Evo kako sve uništavate svoj smartphone, a da toga možda niste ni svjesni

Male stvari koje radimo svakodnevno mogu na više načina utjecati na naše pametne telefone i imati ozbiljne posljedice. Evo nekoliko jednostavnih pravila kojih se trebate pridržavati kako bi ih izbjegli

Ako ne znate što radite – a većina nas nema pojma ili barem ne zna dovoljno – nemojte pomoću uradi-sam videa na YouTubeu sami dodavati koješta na smartphone. Puno su veći izgledi kako ćete nešto nepovratno oštetiti nego što ćete dobiti nešto doista zabavno ili korisno.

Ostavite li pametni telefon izložen sunčevim zrakama ili drugom izvoru topline dramatično povećavate izglede da će se pregrijati. Time ugrožavate ne samo bateriju, već i procesor te druge osjetljive elektroničke komponente.

Sigurno se i vama ponekad – recimo, u mraku prije spavanja – događa da kabel za punjenje uštekavate naslijepo u smartphone. Ako niste pritom pažljivi, lako se može dogoditi da oštetite električne kontakte i skratite životni vijek svom mobitelu.

 Preuzimate li softver iz neprovjerenih ili nepouzdanih izvora nemojte se iznenaditi kad dođe do neželjenih posljedica. Vaš mobitel može u potpunosti prestati raditi, primjerice, a vaši osobni podaci naći put do hakera pa zatim onih koji su spremni najviše za njih platiti.

Hrpe prašine i druge prljavštine iz vaših džepova, naprtnjača i torbi prije ili kasnije naći će se u vašem smartphoneu i početi ometati njegov rad. Ako ne znate kako biste počistili mobitel iznutra, neka vam u tome pomognu stručnjaci.

Zaštitna futrola nije tek puki modni dodatak već služi tome kako bi zaštitila vaš uređaj od prašine i prljavštine koja se skuplja na dnu džepa ili torbe, kao i od ogrebotina, piše “Techno”.

Pažljivo provjerite koju će vrstu i tip baterije u servisu staviti u vaš mobitel. Ako nije riječ o originalu, moguće je kako će životni vijek vaše baterije biti značajno skraćen.

Poznato je kako jeftine kopije originalnih punjača mogu izazvati požar. No, jeste li znali kako to vrijedi i za slušalice?

Pametni telefoni sve su tanji i lakši, ali zbog toga i slabije otporni na pritisak. Nemojte riskirati oštećenje ili krađu, pa izbjegavajte nositi smartphone u zadnjem džepu hlača. Možda je praktično ili izgleda cool, ali mogli bi ste požaliti.

Dodaj komentar

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.