Evo kakvo vrijeme nas očekuje do kraja aprila

Prodor izrazito hladnog i vlažnog zraka sa sjevera donosi značajnu promjenu vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

0

Kako su naveli meteorolozi, do kraja sedmice, prognoziraju se nepovoljni uslovi. Padavine se očekuju širom zemlje, a snijeg je izgledan u Bosni i na planinama Hercegovine. Od petka, 9. pa do 13. aprila izgledno je stabilnije vrijeme. Ponovno pogoršanje praćeno padavina i niskim temperaturama očekuje se od 14. aprila.

”Do nedjelje 11. aprila, izgledne se izrazito niske temperature zraka, prognozirane minimalne vrijednosti u Bosni se očekuju od -8 do -3, na planinama do -13, a u Hercegovini od -2 do 3°C. Najviša dnevna temperatura zraka u Bosni između 2 i 7, na jugu do 12°C”, saoćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Od 12. do kraja prognoznog perioda 20. aprila, temperature će biti prikladnije godišnjem dobu, jutarnje u Bosni od 4 do 9, u Hercegovini od 6 do 11°C, očekivane dnevne temperature u Bosni između 12 i 17, u Hercegovini od 15 do 20 °C.

Reklama