FACEBOOK UDVOSTRUČIO SVOTU ZA OSIGURANJE MARKA ZUCKERBERGA

Tehnološki gigant Facebook gotovo je udvostručio svotu koju izdvaja na osiguranje svog osnivača i izvršnog direktora Marka Zuckerberga. 

Facebook je tokom prošle godine potrošio čak 22 miliona dolara za dodatne troškove Zuckerbergove zaštite. 

Zuckerberg, kao i mnogi bogati izvršni direktori, dobija službenu plaću od svega jednog dolara godišnje, a tokom prošle godine nije primao bonuse i nagrade za dionice. 

Troškovi za sigurnost Zuckerberga i njegove porodice su iznosili 22,6 miliona dolara na godišnjem nivou, što je 9,1 miliona dolara više nego za prethodnu godinu.

Na troškove privatnog aviona potrošeno je 2,6 miliona dolara, a iz kompanije je rečeno da je i to dio njegovog ‘programa osiguranja’. 

- Zuckerberg je jedan od najprepoznatljivijih izvršnih direktora na svijetu. To je rezultat velike baze naših korisnika, i naše kontinuirane izloženosti globalnoj medijskoj, zakonodavnoj i regulatornoj pažnji - navela je kompanija u saopćenju.

Tehnološki gigant se posljednjih godina često nalazi na udaru kritika zbog brojnih propusta. Detaljne informacije o više od 540 miliona korisnika Facebooka mjesecima su bile javno vidljive, pokazala je istraga kompanije zadužene za sigurnost na internetu, prenosi Avaz.

Ovo je, kako podsjeća BBC, posljednji u nizu incidenta vezanih za otkrivanje povjerljivih i ličnih podataka kompanije Facebook. Krajem marta, Facebook je objavio da su zaposleni u toj kompaniji imali pristup šiframa oko 600 miliona korisnika. 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.