Gej par je prije 20 godina pronašao bebu, danas im je sin

Danny Stewart je 28. augusta 2000. kasnio na večeru sa svojim partnerom Peteom. Dok je žurio na stanicu metroa na 14. ulici, uočio je zavežljaj za koji je pomislio da je lutka.

0

Ispostavilo se da je to bio dječak. 

Beba je bila stara tek nekoliko dana, a Danny je pozvao policiju koja ju je odvela u bolnicu. On se vratio svom životu, misleći da će imati nevjerojatnu uspomenu, ali četiri mjeseca kasnije dobiva poziv da se pojavi na ročištu kao svjedok o tome kako je pronašao bebu.

Tada ga je sudija upitao bi li usvojio dječaka. Odlučio se konzultirati s partnerom koji se isprva protivio ideji.

“Nismo imali novca, a ni prostora za dijete, ali smo ga htjeli. Pete je na moj nagovor ipak otišao vidjeti bebu. Odmah smo vidjeli da nije u dobrim uvjetima, imao je pelenski osip i crvenilo oko pupka, po bedrima i leđima. Primio sam bebu u ruke i upitao: ‘Sjećaš li me se?’ Bio je to trenutak kad smo odlučili da ćemo ga usvojiti”, ispričao je Danny.

Počeo je proces usvajanja koji je službeno završio 17. decembra 2002. Dječaku su dali ime Kenny. On danas ima 20 godina, studira matematiku i informatiku. Voli igrati frizbi i trči maraton.

“Kad nešto želi, onda to i nauči. Tako zna svirati i klavir i gitaru”, ponosno dodaje Danny.

Danny i Pete vjenčali su se 2011. godine, kad je New York posao šesta država u SAD-u koja je legalizirala istospolne brakove.

Reklama