Glasnogovornik slavne glumice tvrdi: Tanya Roberts je živa i u bolnici

Američka glumica Tanya Roberts, koja je svjetsku slavu stekla ulogama u filmu o Jamesu Bondu "Pogled na ubistvo" i posljednjoj sezoni serije "Charlijevi anđeli", živa je i u bolnici, tvrdi njen glasnogovornik.

0

U nedjelju je greškom objavljeno da je Tanya Roberts preminula u 65. godini.

Njen prijatelj i agent Mike Pingel izjavio je da je Roberts u teškom stanju u bolnici.

Roberts je kolabirala dok je šetala pse 24. decembra i odmah je primljena u bolnicu u Los Angelesu.

Pingel je kazao da je greškom objavio medijima da je Roberts preminula na osnovu informacija koje je dobio od njenog partnera. Međutim, poziv iz bolnice je potvrdio da je ona još uvijek živa.

“Ona je i dalje u bolnici na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju. Ne izgleda dobro”, kazao je Pingel, piše BBC.

Ranija objava njene smrti izazvala je brojne reakcije, a mnoge njene kolege i fanovi su se oprostili od nje uz dirljive poruke.

Pored toga što je glumila rame uz rame s Rogerom Mooreom u posljednjem filmu u kojem je igrao Jamesa Bonda, uloge je tumačila i u avanturističkim filmovima “Sheena: Queen of the Jungle” i “Gospodar zvijeri”.

Rođena je kao Victoria Leigh Blum, a karijeru je započela u modelingu i TV reklamama, potom se pojaviljuje u hororu “Forced Entry” iz 1975. godine.

Njena najzapaženija filmska uloga bila je uloga Stacey Sutton, američke geologinje koja je na meti negativca Maxa Zorina u filmu 007 “A View to a Kill”.

Reklama