Glumac Alec Baldwin pucao iz filmskog oružja, ubio snimateljicu i ranio režisera

Žena koja je slučajno ubijena u pucnjavi na snimanju filma u Novom Meksiku je Halyna Hutchins (42), koja je radila kao direktorica fotografije.

0

Podsjetimo da je ona ubijena nakon što je glumac Alec Baldwin slučajno pucao iz rekvizitnog pištolja.

Prema njenoj ličnoj web stranici, Hutchins je bila iz Ukrajine a odrasla je u sovjetskoj vojnoj bazi u Arktičkom krugu, piše BBC.

Studirala je novinarstvo u Kijevu, a film u Los Angelesu. Časopis American Cinematographer 2019. proglasio ju je “zvijezdom u usponu”.

Bila je direktorica fotografije za akcijski film “Arhenemy 2020”, redatelja Adama Egypt Mortimera.

“Tako sam tužan zbog smrti Halyne. I tako bijesan što se to moglo dogoditi na snimanju”, rekao je Mortimer na Twitteru.

Podsjetimo, policija je saopćila da je Baldwin pucao tokom snimanja vesterna “Rust iz 19. stoljeća”. Režiser filma Joel Souza, koji je ranjen, primljen je u hitnu pomoć.

Baldwinov glasnogovornik rekao je novinskoj agenciji AP da je incident uključivao promašaj iz “puške s ćorcima”. Policija još uvijek istražuje incident na ranču Bonanza Creek, popularnom mjestu snimanja, i nije podignuta optužnica.

U izjavi za novinsku agenciju AFP, glasnogovornik šerifa Santa Fea rekao je da je Baldwin razgovarao s detektivima.

“Ušao je dobrovoljno i napustio je zgradu nakon što je završio intervjue”, rekao je glasnogovornik.

Pojavili su se prvi snimci s mjesta nesreće s filmskog seta u Novom Meksiku, kada je glumac Alec Baldwin iz rekvizitnog pištolja ubio svoju kolegicu Halynu Hutchins (42) i ranio Joela Souzu (48) tokom snimanja vesterna “Rust”.Kako se vidi na prvim snimcima, koje prenose američki mediji, do tragedije je došlo na snimanju scene koja je uključivala korištenje vatrenog oružja u improvizovanoj crkvi.

U saopćenju iz produkcije filma “Rust” navodi se da je došlo do nesreće usljed nepravilnog korištenja filmskog oružja.

Reklama