Hiljade fanova se opraštaju od Maradone, došlo i do tučnjave uplakanih navijača i policije

Kovčeg u kojem je tijelo preminulog legendarnog argentinskog nogometaša Diega Maradone izložen je u palači Casa Rosada u Buenos Airesu, gdje se od njega opraštaju hiljade fanova.

0

Maradona je preminuo u srijedu nakon što je doživio infarkt, a kovčeg u kojem je njegovo tijelo će ostati u palači Casa Rosada tri dana počevši od danas. To je potvrdila argentinska vlada, a fanovi već u dugim redovima dolaze kako bi se oprostili od legendarnog Argentinca.

Dok prolaze pored Maradoninog kovčega, fanovi se ne zadržavaju, ali uspijevaju ostaviti poneki rekvizit, dres, šal, zastavu i slično. Također, povremeno se čuju aplauzi i skandiranja u čast legendi.

Ispraćaj legendarnog Dijega Armanda Maradone obilježio je obračun policije sa navijačima koji su došli da odaju počast svom idolu.

Maradonin kovčeg izložen je u “Ružičastoj kući” ispred koje se okupila nepregledna masa ljudi. Svi žele da se oproste sa velikim Dijegom, pa ispred zgrade Predsjedništva vlada velika tenzija. 

U strahu da neće uspjeti da odaju počast legendarnom fudbaleru, navijači su nekoliko puta probili zaštitnu ogradu i ušli u ozbiljan klinč sa policijom.

Maradonino tijelo je prethodno transportovano iz njegovog doma u Tigreu u San Fernando, gdje se nalazi mrtvačnica, kako bi bila obavljena autopsija.

Predsjednik Argentine Alberto Fernandez je proglasio trodnevnu žalost.

Maradona je bio jedan od najvećih, a prema mišljenju mnogih i najveći nogometaš svih vremena.

Malo po malo u javnost cure pojedinosti vezani uz njegovu smrt. Tako se u argentinski medijima pojavila informacija da je svijet za njegovu smrt doznao dva sata nakon porodice. Isto tako navodi se da je Maradona u srijedu ujutro doručkovao, ali da je izgledao blijedio i da se žalio da mu je hladno. 

– Muka mi je i osjećam se bolesno, rekao je navodno Maradona svom nećaku u srijedu, nakon čega se vratio u krevet. 

Kada je oko podneva po argentinskom vremenu medicinska sestra ušla u njegovu sobu, nije davao znakove života. Uslijedila je brza reanimacija, ali nije mu bilo spasa. Iako su prve informacije govorile kako je legendarni Dijego preminuo od srčanog udara, obdukcija je pokazala kako je glavni uzrok smrti bio akutni edem pluća.

Reklama