Hyundai joj nije htio zamijeniti motor zbog detalja na koji malo ko pazi

Ulje i sve ostale tekućine u motoru bitni su za njegovu trajnost.

Mjesto za vašu reklamu

Mjesto za vašu reklamuspot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Pravovremena izmjena ulja je toliko bitna da o njoj ovisi i garancija. Rebeca Walker, vlasnica luksuznog Hyundai Genesisa, iskusila je što to znači na svojoj koži. Automobil joj se pokvario ovog ljeta dok se vozila autocestom. Motor se jednostavno ugasio i nije ga više mogla pokrenuti, piše NJ.com. Stoga je pozvala vučnu službu i odvela automobil u ovlašteni servis. 

A tamo je uslijedilo iznenađenje. Iako je automobil imao tek 146.500 prijeđenih kilometara, u servisu su procijenili kako je potrebno zamijeniti motor. Utjeha je Hyundaijeva garancija koja je u Americi čak 10 godina ili 160.000 km. 

“Serviser je rekao da auto izgleda kao da je održavan i da je u garanciji, ali kako je već nekoliko Hyundaija stiglo zbog problema s motorom, možda će morati čekati na servis sedmicu i više. Rekla sam da je to u redu”, rekla je vlasnica, ne znajući kakvo joj se iznenađenje sprema. 

Ubrzo je uslijedio poziv u kojem su tražili potvrde o promjeni ulja.

“Rekla sam da smo sigurno zamijenili ulje, ali da nemam potvrde. Imamo auto sedam godina i ne servisiramo ga na jednom mjestu”, rekla je Walker i upozorila da postoji naljepnica s terminom iduće zamjene ulja. 

Iz servisa su odbili tu mogućnost.

“Serviser je utvrdio da je u motoru toliko mulja da sigurno nisam mijenjala ulje u skladu s propisanim terminima”, rekla je Walker i naglasila kako ga je pokušala uvjeriti da je Hyundai servisiran. 

Hyundai je na kraju odbio zamijeniti motor u garanciji, a ponudili su joj ugradnju repariranog motora po cijeni od 8000 USD. 

“Kupili smo Hyundaije zbog njihove razumne cijene, činjenice da smo rijetko imali problema s njima i zbog njihove garancije,” rekla je Walker i zaključila: “Nikada u životu više neću kupiti Hyundai.”

- Advertisement -spot_img

Zadnje vijesti

- Advertisement -spot_img

Slično

- Advertisement -spot_img