IFET FERAGER: Danas ste čuli da nema nikakve saobraćajne nesreće, a pojavila se i palica o kojoj pričamo šest godina

Saslušanjem Edina Avdića i dva zaštićena svjedoka danas je pred Sudom BiH nastavljeno suđenje u predmetu koji se u slučaju "Dženan Memić" vodi protiv Zijada Mutapa, Alise Mutap-Ramić i drugih.

0

Prvi je svjedočio zaštičeni svjedok M10, koji je nakon događaja bio u kući Zijada Mutapa , te razgovarao s Alisom Mutap koju je zatekao kako leži na trosjedu. 

– Mogla je komunicirati. Vidio sam da je na lijevoj strani imala tufer. Opisala je šta se desilo. Rekla je da se puno ne sjeća , da su hodali, Dženan je pogledao u nju, nastalo je gombanje i vdjela je muškarca kako sjeda u auto. Muškarac je tamnog tena, raščupane  kose s palicom u rukama. Pogledao ih je , klimnuo glavom, kao da keže “Eto vam sad” i sjeo u auto. Pitao sam je je li Rom, ona je rekla da nije , ali da je imao taman ten- ispričao je M10. 

Svjedok je ispričao da je vidjela Dženana na lijevoj strani, te da se tu noć tražilo auto na kojem su zadnja svjetla bila u obliku suze. 

Svjedok je kazao da ih je Zijad Mutap uputio na Hasana Dupovca kako bi se pronašao Renault Clio. 

Svjedok je također kazao da je od njih traženo da pronađu i Kenana Džipu i da ga natjeraju da prizna ko je umiješan, ali da pripaze da ga ne ubiju. Svjedok je rekao da su ga našli i nisu mu ništa uradili jer su shvatili da nije umiješan.

Nakon ročišta medijima se obratio advokat porodice Memić Ifet Feraget, koji je rekao da se šest godina izgubilo na saobraćajnoj nesreći i kontaktu kombija i pješaka.

“Danas ste čuli da nema nikakvog kombija, nikakve saobraćajne nesreće, a pojavila se i palica o kojoj pričamo šest godina”, kaže Feraget.

“To govori da je neko od početka imao namjeru prikriti pravi način dešavanja događaja, odnosno ubice Dženana Memića. Snimak o kojem danas govorimo sa kuće Šerifa Konjevića pokazao bi prednju tablicu kombi vozila na kojem smo izgubili pet godina”, dodaje Feraget.

Da smo vidjeli taj snimak, naglašava advokat porodice Memić, vidjeli bismo da taj kombi nema nikakve veze s ovim.

“Činjenica je da saobraćajne nesreće nije bilo i danas smo dobili potvrdu da to nije tako. Čuli smo danas da je bila tuča, da su Alisa i Dženan napadnuti”, ističe Feraget.

Zaključio je da se i nakon šest godina još uvijek bavimo očiglednim propustima službenih lica.

“Ovo je organizirani kriminal unutar institucija sistema što je najgora bolest od koje jedno društvo može oboliti”, zaključio je Feraget.

Reklama