INDIJA: Zapalio djevojku jer se nije željela udati za njega

20-godišnja Gulnaz Khatoon izgorjela je živa nakon što se 30. oktobra oduprla pokušajima zlostavljanja od strane Satish Kumar Rai u selu - Rasulpur Habib - u okrugu Vaishali u Biharu. Preminula je u bolnici u Patni 15. novembra.

0
Njezina majka kazala je da je Satish prijetio smrću dan prije incidenta. Dalje je navela ulogu Satiševog saradnika Chandana Kumar Raija u napadu.

Gulnazova mlađa sestra Gulshan Parveen rekla je da je "optuženi u posljednja tri-četiri mjeseca vrebao i seksualno uznemiravao njezinu sestru i vršio pritisak na nju da se uda za Satiša Rai. Ubili su je jer je odbila ”.

"Vi ste hinduista, a ja muslimanka. Niti mogu imati veze s tobom niti se mogu udati za tebe ”, rekla je navodno Satišu.

U video izjavi policiji, Gulnaz je rekao, "Htio sam bacati smeće oko 18 sati, kada me Satish Rai, sin Vinaya Rai-a, prelio petrolejkom i zapalio palicom šibica". 

Porodica žrtve žalila se roditeljima optuženog Satiša Raija da je ovaj vrebao djevojčicu. Ali porodica Satiša po tom pitanju nije učinila ništa.

U međuvremenu, policija je uhvatila jednog od osumnjičenih. Kumar i jedan njegov prijatelj i dalje se traže.

U međuvremenu, članovi žrtvine porodice odbili su sahraniti tijelo i oni su u ponedjeljak sjedili nasred ceste s tijelom žrtve na nosaču, tražeći da optuženi bude uhapšen.

Reklama