Izneda preminuo Aki Rahimovski, legendarni pjevač Parnog Valjka

Popularni hrvatski muzičar Aki Rahimovski preminuo je danas u 67. godini, potvrdio je za hrvatske medije njegov menadžer Damir Osredečki.

0

“Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti”, rekao je za 24 sata Osredečki.

Rahimovski je rođen 5. juna 1955. godine u Nišu, ali se s porodicom vrlo brzo preselio u Skoplje. Njegov otac je bio profesor muzičkog, pa je Rahimovski već sa sedam godina krenuo u muzičku školu na odsjeku klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer je bio član nekoliko muzičkih sastava poput Grupe Vakuum, Krvne braće i Grupe Torr. Već početkom 1975. upoznaje gitaristu i kompozitora Huseina Hasanefendića – Husa te Juricu Pađena i s njima osniva Parni Valjak.

Bend slovi za jedan od najvećih sastava bivše Jugoslavije, a u više od četiri decenije postojanja objavili su 15 albuma i održali hiljade koncerata širom svijeta.

Parni valjak je početkom 2020. u Sarajevu trebao proslaviti 44 godine postojanja benda, no koncert je zbog pandemije nekoliko puta odgođen, a onda u potpunosti otkazan.

Više informacija o uzroku smrti bit će dostupno uskoro.

Reklama