JASMILA ŽBANIĆ SVOJ FILM O SREBRENICI DANAS SNIMA U MOSTARU

Pred očima znatiželjnih Mostaraca na ulici Maršala Tita danas se snima film poznate bh. rediteljice Jasmile Žbanić "Quo vadis, Aida" (Kuda ideš, Aida).

Titova ulica u Mostaru postala je pravi filmski set zbog čega će potez od Instituta Yunus Emre do Narodnog pozorišta Mostar danas do 16 sati biti zatvoren za saobraćaj. 

Film je ratne tematike, a fotografije sa seta na kojima dominiraju vojna vozila, tenkovi i teško naoružani ljudi u vojnim uniformama na trenutak će vas vratiti u devedesete godine prošlog stoljeća.

Film "Quo vadis, Aida" (Kuda ideš, Aida) se već skoro dva mjeseca snima na lokacijama u Stocu i Mostaru, a neke scene snimat će se i u Čapljini i Sarajevu. Medijima nije dopušten pristup detaljima snimanja, a autorska ekipa filma trudi se sve detalje držati u medijskoj ilegali.

U glumačkoj postavi su, između ostalih, Emir Hadžihafizbegović, Izudin i Dino Bajrović, Ermin Sijamija i Minka Muftić. Za potrebe snimanja ovog filma angažovan je i veliki broj statista iz Mostara i okoline, piše Klix.

Ovaj film je koprodukcija "Deblokade", producentske kuće čiji su vlasnici Jasmila Žbanić i njen suprug Damir Ibrahimović, te nekoliko evropskih producentskih kuća.
 

Dodaj komentar

Restricted HTML

  • Možete poravnati slike (data-align="center"), kao i video zapise, citate, itd.
  • Možete staviti naslov slike (data-caption="Text"), kao i video zapisa, citata, itd.