Jovanovo (18) tijelo pronađeno je na gradilištu, a obdukcija će pokazati da li je njegova smrt nesretan slučaj ili ubistvo

Mladi Nišlija Jovan Veselinović 17. februara otišao je kod prijatelja da igraju video igre. Ka kući je krenuo sa dva druga i drugaricom, koju je ispratio do kuće. To je posljednji put da je viđen živ.

0

Od toga trenutka do nedjelje ujutru trajala je četvorodnevna agonija za njegove najbliže koja je okončana na najgori mogući način – njegovo tijelo pronađeno je u nedovršenoj zgradi u Ulici Branka Krsmanovića.

Prema prvim informacijama na tijelu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Pretpostavlja se da je pao sa jednog od balkona ili prozora zgrade koja već sedam godina stoji nezavršena. Detalji kako je do toga došlo bit će poznati tek kada se istraga bude završila.

Kako piše Blic, pouzdano se zna da je Jovan posljednji put viđen živ u Bulevaru Nemanjića što je udaljeno samo 10 minuta hoda od njegove kuće. Ali sudeći po posljednjoj lokaciji njegovog mobilnog telefona, on se tamo nije ni uputio. Njegov mobilni telefon posljednji put je lociran u rejonu Ulice Branka Krsmanovića, gdje će njegovo tijelo i biti pronađeno četiri dana kasnije.

Najudaljenije tačke Ulice Branka Krsmanovića, na raskrsnici sa Ulicom Blagoja Parovića, nalaze se najviše do oko jednog kilometra od mjesta gdje je nestali mladić posljednji put viđen, ali u suprotnom smjeru od Ulice Branka Miljkovića u kojoj stanuje!

Telefon ovog natprosječno intelegentnog mladića i člana MENSE, bio je dostupan do četiri sata iza ponoći. Međutim, Jovan poslije onog neodgovorenog poziva upućenog drugu nije zvao nikog niti se bilo kome javljao. Nakon toga njegov telefon je isključen. Ipak, Jovanova majka je oko 8 sati narednog jutra dobila poruku da je njen sin ponovo dostupan, ali kada ga je pozvala, tinejdžer je ponovo bio nedostupan.

U potrazi za Jovanom korišten je i pas tragač Vatrogasno spasilačke brigade MUP-a iz Niša kojim je obilaženo šire područje oko Ulice Branka Krsmanovića, kako prema Bulevaru Nemanjića, tako i prema nišavskom keju koji se nalazi blizu te ulice, piše Blic.rs

Nišlije su se ubrzo organizovali i pritekli u pomoć pa su Jovanove slike podijeljene niškim taksistima, a oblijepljene su i širom grada na stubovima ulične rasvjete, ulazima u radnje, ugostiteljske objekte…

Nestao Jovan Veselinović - undefined

U to vrijeme pojavljivale su se, ispostavit će se, netačne dojave da je Jovan viđen, a policija je prov,eravala svaki trag. Jedan od njih pružila je tračak nade porodici Veselinović. Ona je glasila: Jovan je viđen u beograskom naselju Mirijevo. 

Ipak, ispostavit će se da je trag bio lažan, a Milica, Jovanova majka, tvrdila je i da njen sin nije ni imao dovoljno novca kod sebe kako bi otputovao negdje dalje kao i da to ne liči na njega.

Ipak, tragične vijesti stigle su jučer ujutro oko 9.30 sati. Isprva se samo znalo da je pronađeno tijelo mladića na gradilištu u Ulici Branka Krsmanovića gdje je Jovanov telefon i posljednji put lociran, a tek onda je stigla i potvrda da je u pitanju tijelo tinejdžera za kojim se tragalo prethodna četiri dana.

Prema prvim informacijama na tijelu nastradalog mladića uočene su povrede od pada sa visine. Prema mjestu gdje je nađeno tijelo pretpostavlja da je Jovan mogao da padne sa najmanje 10 metara visine, sa jednog od nezavršenih balkona ili prozora zgrade.

Pored tijela nesretnog mladića pronađen je i mobilni telefon i novac koji je imao kod sebe.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, za sada nisu uočene druge povrede osim povreda od pada sa visine. Tijelo je poslato na obdukciju, a policija za sada ne isključuje ni jedan drugi scenario. Ovo je potvrdila i majka nastradalog mladića.

Majka mladića iz Niša, Jovana Veselinovića oglasila se na društvenoj mreži Facebook nakon vijesti da je njen sin jučer pronađen mrtav u nedovršenoj zgradi, nakon četiri dana potrage za njim.

– Ja imam samo jednu molbu, u ime mog Jovana. Učinite danas neko dobro djelo, bilo koje. Nahranite nekog gladnog, udomite psa ili macu sa ulice. Donirajte SMS za bolesnu djecu. Pomozite nekom starijem da pređe ulicu. Ako vidite da u redu na kasi nekome zafali para, doplatite mu. Zasadite drvo, recite mami da je volite. Zagrlite vaše dijete jako, najjače, bilo šta. Za mog Jovana, za njegovu čistu dušu, za njegov vječiti osmeh – napisala je njegova majka na svom Facebook profilu.

Reklama