Naslovnica Košarka Jusuf će za svog brata biti ”mala maca”: Najmlađi od Nurkića je...

Jusuf će za svog brata biti ”mala maca”: Najmlađi od Nurkića je sa 14 godina prava “mrcina”

Porodicu Nurkić je uvijek krasila krupna građa.

0

Otac Hariz je visok 213 cm i vaga više od 200 kilograma. Svojevremeno je bio policajaca, a koliko je snažan govori i činjenica da je jedne prilike u kafani sam pretukao 14 osoba.

Kako jabuka ne pada daleko od stabla nije nikakvo iznenađenje što su i njegovi sinovi Jusuf i Kenan prave ”mrcine” s obzirom na konstituciju.

Jusufa (27) manje-više poznaje cijeli svijet. Radi se o jednom od najboljih centara NBA lige i dugogodišnjem članu Portlan TrailBlazersa s kojim je nedavno potpisao novi ugovor vrijedan 68 miliona dolara.

Sjajni košarkaš je visok 213 cm i vaga 132 kilograma, a njeov 14-godišnji brat Kenan ozbiljno mu prijeti da ga ugrozi, barem kada je u pitanju fizički izgled.

Naime, Kenan je već sada visok skoro 2 metara, a interesantno da nosi oburću broj 51.5. U poređenju kada je Jusuf bio uzrasta najmlađi od Nurkića je napredniji od starijeg brata.

Kada je imao 13 godina Kenan je vagao 67 kilograma, a u međuvremenu je povećao kilažu te narastao za skoro 20 centimetara.

Inače, dečko rođen 2007. godine će svoj košarkaški put nastaviti u u BiH. Postat će član OKK Sloboda, a u Tuzli će upisati i Gimnaziju.

Jusuf je ranije prognozirao da će njegov brat sigurno završiti u NBA ligi, ostaje da vidimo da li će se to i zaista desiti.

Inače, zvijezdu Portland Trail Blazersa uskoro očekuju obavez u reprezntaciji BiH jer slijedi nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a zatim i Eurobasket. Brat Kenan će sigurno biti među njegovim najvećim navijačima.

Exit mobile version